Op dit moment hebben wij helaas geen pups beschikbaar.
Excuses voor het ongemak.
Vraag gerust naar onze toekomst plannen.
Op dit moment hebben wij helaas geen pups gepland. Excuses voor het ongemak.
Op dit moment hebben wij helaas geen pups beschikbaar.
Excuses voor het ongemak.
Vraag gerust naar onze toekomst plannen.
Wetenswaardigheden bij het grootbrengen van uw pup
Hieronder volgen enkele primaire puppy instructies. Het betreft hier slechts basisonderwerpen en is dus niet alomvattend. Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven kunt u ons gerust e-mailen of bellen.
Voeding:
Wij voeren een biologisch passend hondenvoer gemaakt uit verse regionale Canadese ingrediënten genaamd Orijen, geproduceerd door Champion Petfoods Canada. Onze keuze valt op dit merk vanwege hun superieure kwaliteit. Hun biologisch passende filosofie vertegenwoordigt een nieuwe klasse van voedingsmiddelen ontworpen om honden in overeenstemming met hun evolutionaire aanpassing aan vers vlees en eiwitrijke diëten te voeden. De te gebruiken ingrediënten verschillen eveneens. Zo worden er geen bulkgrondstoffen als ingrediënt aangekocht die bestemd zijn voor de conventionele dierenvoeding industrie, maar in plaats daarvan richten zij zich op ingrediënten die duurzaam in de eigen regio zijn groot getrokken door mensen die zij kennen en vertrouwen. Deze grondstoffen worden dagelijks vers geleverd aan de keukens van Orijen. Contacteer ons voor advies alvorens een ander merk aan te schaffen indien Orijen in uw regio niet verkrijgbaar is.
Onthoudt altijd dat indien u overstapt op een ander puppyvoer u dit geleidelijk aan doet waarbij u altijd het oude voer met het nieuwe dient te vermengen. Zo helpt u de pup optimaal alle ingrediënten te verteren. Lees altijd de etiketten op de verpakking: koop nooit voer met kunstmatige en/of chemische bestandsdelen (zoals smaak- en kleurstoffen) en vermijd granen. Rond de leeftijd van 6 maanden kunt u overstappen op een volwassen brok. Op het moment dat onze pups het nest verlaten krijgen ze drie maaltijden per dag. Omstreeks de leeftijd van zes maanden kunt u het aantal maaltijden reduceren tot twee maal daags, iets wat vanaf dat moment de regel zal zijn.
De hoeveelheid te geven maaltijd moet tenminste wekelijks bijgesteld worden. Een goede manier is om in alle redelijkheid naar de conditie van uw pup te kijken. Deze dient mooi rond te zijn zonder de indruk te geven ‘op springen’ te staan of een ‘wespentaille’ te vertonen. Een ideaal gevoede volwassen hond ziet er als volgt uit: je kunt de ribben niet zien maar je kunt ze makkelijk met de vlakke hand voelen.
Inentingen:
Probeer nooit meer dan één enting per dierenartsbezoek te geven. Wij weten dat de dierenarts vaak de pup naast de gewone enting ook de Rabiës enting wil geven. Toch adviseren wij te wachten met deze Rabiës enting tot de pup iets ouder is. Tenzij je in een Rabiës gevaren gebied woont kan dit echt wachten. De pup dient door uw dierenarts uitgebreid onderzocht te worden gedurende de eerst week dat u hem heeft. De reden voor dit onverwacht advies is eenvoudig: het immuunsysteem van een pup is nog fragiel. Inentingen beïnvloeden een pup’s immuunsysteem tot het maximale. Geef daarom nooit meer dan één enting per keer. We hebben reeds verschrikkelijke reacties gezien, variërend van hallucinaties tot angstig en licht aangebrand gedrag. Het is het risico niet waard, zeker niet als je hierdoor alleen maar een extra bezoek aan de dierenarts bespaard.
Socialisatie:
Uw pup is uitgebreid en intensief gesocialiseerd met mensen (jong en oud), honden en andere puppies. Ondanks dit dient hij toch herhaaldelijk blootgesteld te worden aan situaties die hij normaliter niet tegen komt in zijn huissituatie: kinderen, kleine trappen, andere honden (van diverse rassen en maten), auto’s, fietsen, postbodes. Wanneer u deze ontwikkeling van de pup verwaarloost bestaat het risico dat de pup gedoemd is zijn leven te slijten als een schuchtere en/of onsociale hond. Als u niet in de gelegenheid bent deel te nemen aan puppycursussen dient u in ieder geval toe te zien dat druk bevolkte gebieden bezocht worden zoals winkelcentra. De meeste dierenspeciaalzaken staan het toe de pup mee naar binnen te nemen. Doe dit tenminste twee tot drie maal per week om tenslotte tot een goed resultaat te komen. De tijd die u nu investeert zal later beloont worden met een stabiele en goed opgevoede hond die overal welkom is.
Speelgoed en Spel:
Uw pup mag hard rubber speelgoed hebben. Koop geen speelgoed met zogenaamde ‘piepjes’ of iets wat ze stuk kunnen maken. U zult versteld staan hoe vindingrijk AmStaff’s kunnen zijn. Iets dat te eten is zal ook daadwerkelijk gegeten worden! Speel nooit trekspelletjes met de pup. De kaken van een AmStaff groeien gedurende z’n jeugd waardoor een puppy een “tang” of “onderbijt” kan vertonen in een bepaald levensstadia. Dit is een natuurlijk proces en behoeft geen hulp! Eveneens behoeft de pup geen overdreven beweging of conditietraining: zijn botten zijn nog zacht en de gewrichten zijn nog te fragiel. Te veel activiteit kan leiden tot kreupelheid. Laat nooit een pup trappen lopen, zeker niet neerwaarts.
Zindelijkheid:
Uw pup is intelligent en wil graag zindelijk zijn. Toch is hij een baby die snel opgewonden raakt. Leer hem welke deur te gebruiken door consequent dezelfde uitgang te gebruiken als u hem mee uit neemt. Als hij wakker is neemt u hem ieder uur tot iedere twee uur mee naar buiten. Bench training is een must voor een AmStaff. Het belangrijkste boven alles, blijf geduldig. Hij is nog maar een baby. Het gebruik van een speciale beloning (kaas, broodbeleg, etc), welke u anders niet gebruikt, kan zeer behulpzaam zijn. Na een maand zou hij in staat moeten zijn zo’n vier uur in de bench te verblijven zonder zijn behoefte te doen.
Regelmaat:
Zet uw pup op een vast schema en houdt u hieraan! Honden zijn, net als mensen, echte gewoonte dieren en functioneren het beste als ze weten wat ze kunnen verwachten. Laat uw pup, tussen zijn actieve momenten, voldoende rusten in zijn bench. Geef hem daarbij een Nylabone. Laat hem altijd eventjes uit na een maaltijd waarna hij vervolgens een slaapje gaat doen. Midden in de ochtend en midden op de middag zijn perfecte tijden voor zijn bench-rust.
Verzorging:
American Staffordshire Terriers hoeven niet frequent in bad. Als uw pup vies is volstaat een ‘borstelling’ met een lauwe handdoek om hem weer schoon te krijgen. Een paar dingen moeten echter geroutineerd uitgevoerd worden: oren reinigen en nagels knippen. Om de oren schoon te maken, altijd een natte katoenen bal met een beetje babyolie (overvloedig vocht uitwringen) gebruiken waarmee de makkelijk te bereiken vuiligheid verwijderd dient te worden. Dit zou afdoende moeten zijn. Indien er een ongure geur uit uw puppies oren komt nooit wattenstaafjes gebruiken om de oren te reinigen! Dit is werk voor de dierenarts. Nagels dienen wekelijks dan wel iedere twee weken geknipt te worden. AmStaff’s dienen “katte-voeten” te hebben. Dit betekent sterke compacte voeten. Hun tenen mogen niet gespreid staan. Om te helpen hun voeten in goede conditie te houden dient u de nagels herhaaldelijk te knippen. Nagels dienen kort en rond gehouden te worden. Controleer altijd de voetzolen van de pup. Deze moeten zacht zijn. Als de zolen een droge en gebarsten indruk geven kunt u deze insmeren. Alle producten op basis van bijenwas zullen voldoen. Om de nagels te knippen gaat u op de grond zitten terwijl de pup op zijn zijde tussen uw benen ligt. U kunt eventueel een been over de pup leggen om hem op zijn plaats te houden. Begin met zijn achtervoeten, tenminste vier keer knippen per nagel. Zo creëert u een mooi rond effect zodat de pup u niet kan krassen.
Altijd de “Quick Stop” bij de hand houden in geval van bloedende ongelukjes. Het belangrijkste van alles, blijf kalm. Als u in paniek raakt zal de pup dit ook doen. Indien u in het leven knipt en de nagel gaat bloeden drukt u rustig en kalm een stuk keukenpapier op de plaats waar het bloedt en laat een druppeltje “Quick Stop” op de plek vallen. Let op: er zitten geen zenuweinden in teennagels – u doet de pup geen pijn.
Met veel trots en na jaren van hard werken hebben wij onze eigen bloedlijn opgezet. Parastone’S AmStaff’s genieten wereldwijd bekendheid en respect om hun grootse en stabiele karakters, superieure gezondheid en geweldige schoonheid. We fokken slechts op kleine schaal en geloven in kwaliteit in plaats van kwantiteit. Al onze honden groeien binnenshuis op en worden overgoten met onvoorwaardelijke liefde.
Wij fokken zeer selectief voor de volgende generaties show AmStaff’s. Ondanks dat dit onze doelstelling is zijn niet alle honden voorbestemd voor de show ring. Daarom hebben wij zowel show- als gezelschap pups te koop. Zoals vermeld fokken wij voor superieure gezondheid, karakter en schoonheid waarbij alle pups, ongeacht het hier een show- of gezelschap pup betreft, een en dezelfde liefde en aandacht krijgen. Al onze pups worden vooraf blootgesteld aan dezelfde situaties die ze in hun nieuwe thuis zullen gaan ervaren. Zo zijn ze al gewend aan stofzuigers, radio’s, televisies en autoritten.
Het is voor ons van groots belang voor elke door ons gefokte pup een liefdevol en permanent tehuis te vinden.
Wanneer u een pup van ons koopt zal deze pup voorzien zijn van een officiële Raad van Beheer (FCI erkend) stamboom en dierenpaspoort. Uw pup zal meerdere gedragstests met succes hebben doorstaan, is gevaccineerd, ontwormt, ge-chipped, klinisch onderzocht en heeft een uitgebreide gezondheid en DNA en registratie. U zult van ons een leaflet mee krijgen met hierop het advies/verzorging over hoe en waarmee de pup het beste te verzorgen. Ook als de pup inmiddels in zijn nieuwe thuis woont zijn wij 24/7 bereikbaar voor raad en daad.
Op de leeftijd van verkoop zullen de pups 8 weken oud zijn alvorens ze naar hun nieuwe thuis kunnen gaan. Wij geloven niet dat het mogelijk is op de leeftijd van 8 weken te voorspellen of een pup een toekomstige show hond zal worden. Daarom verkopen wij met 8 weken geen show pups, doch uitsluitend pups met show potentie en gezelschap pups.
Een pup dient correcte voeding en de juiste beweging te krijgen om uit te groeien tot een goed voorbeeld van het ras. Niet alleen de eerste 8 weken wanneer de pup hier bij ons leeft maar de rest van zijn leven. Dus ongeacht hoe goed de pup gefokt is, het resultaat ligt eveneens voor een groot gedeelte bij de eigenaar van de pup.
Wij zijn er strikt in dat de hond nooit naar een asiel zal gaan wanneer de omstandigheden het rechtvaardigen dat de hond herplaatst dient te worden. Wij verwachten dat elke hond naar ons terug zal komen op elk gewenst moment in zijn leven, ongeacht de reden.
Bedankt voor uw interesse in onze honden en kennel/bloedlijn. Hopelijk hebben wij ook een passende pup voor u! Indien dit niet het geval is kunnen wij u wellicht op weg helpen met enige referenties.
Wij waarderen een eerste contact via e-mail of telefoon. Alle aanvragen worden serieus behandeld en worden altijd beantwoord.
Stelt u zichzelf alstublieft aan ons voor. Wanneer u ons contacteert vertel ons dan iets over uzelf, uw leven thuis, uw werksituatie, of er andere huisdieren zijn, heeft u kinderen of misschien kinderplannen in de toekomst.
Neem alle tijd voor uw e-mail of telefoongesprek en beantwoord de volgende vragen:
- Met welk doeleinde schaft u deze hond aan?
- De zorg overdag, en uw werksituatie?
- Heeft u ooit al een American Staffordshire Terrier gehad?
- Hoe of waardoor bent u geïnteresseerd geraakt in de American Staffordshire Terrier?
- Heeft u in de afgelopen tien jaar honden gehad? Indien u momenteel een hond heeft, welk ras is het?
- Heeft u kinderen?
Alstublieft uitsluitend serieuze aanvragen sturen, dank u.
Paul Marks
Locatie: Brussel (BE)
Aantal inschrijvingen: 22
Keurmeester: Mw. Hana Krejcova (IT)
Ch. Parastone’S Whoop De Doo (Diva) …
- 1e plaats, Uitmuntend
- CAC (2x)
- Belgian Winner ‘23
- NEW BELGIAN CHAMPION !!!
Parastone’S Bam Bam Rubble (Bam Bam) …
- 1e plaats, Uitmuntend
- CAC (2x)
- Belgian Winner ‘23
Gezondheids- en erfelijkheidstests bij onze American Staffordshire Terriers
Voorafgaand wil ik namens Parastone’S American Staffordshire Terriers graag een woord van dank richten aan onze dierenarts, Drs. Dré Koolen van Dierenkliniek Ell, voor al zijn hulp en steun gedurende de jaren. Dr. Dré Koolen is een geïnnoveerde diagnosticus en bovenal een getalenteerd chirurg. Zijn expertise en nuchter verstand hebben ons door menige moeilijke situatie geleid, zonder enige vorm van ‘kleerscheuren’. Dr. Dré Koolen is een geweldige en gepassioneerde dierenarts en al onze AmStaff’s zijn gek op hem. Wij ook trouwens. Veel dank aan Dré en zijn geweldige staf.
Veel mensen die ons contacteren voor een pup zijn enigszins bezorgt om de vraag: “hoe oud onze honden worden”. We vertellen hen dat wij niet in de toekomst kunnen kijken, maar dat wij er alles aan doen om genetische problemen uit te schakelen door middel van diverse tests, in de hoop de leeftijdsgrens en leeftijdskwaliteit te verlengen.
Hier bij Parastone’S worden de volgende tests uitgevoerd:
Hart Problemen:
We testen al onze fokdieren op hart problemen door middel van echocardiogram. Dit is een kostbare en zeer tijdrovende aangelegenheid. De meeste hart tests beperken zich tot het luisteren naar het hart. Wij gaan hiermee een stap verder en kiezen voor echocardiogram, een echo van het hart. Zo kunnen wij er absoluut zeker van zijn dat zich geen hart problemen voordoen in de kamers, aderen, etc.
Nierfunctie Problemen:
Onze honden worden ieder jaar getest op nierfunctie problemen middels een urine eiwit/creatinine test. Deze test geeft inzicht of de nieren naar behoren functioneren.
Patella Luxatie:
Onze dierenarts controleert ieder jaar de knieën van al onze honden tijdens hun ‘check-ups’. Desondanks zijn we op zoek gegaan naar een specialist (Orthopeed) op dit gebied. Er worden diverse technieken door diverse dierenartsen toegepast die nogal van elkaar verschillen. Om op zeker te gaan, hebben we een orthopedische dierenarts ter handen genomen. Dit resulteert in een constant test programma met uniforme gegevens.
Heup- & Elleboog Dysplasie:
De heupen en ellebogen van onze honden worden geröntgend en officieel beoordeeld en gecertificeerd door de commissie Welzijn van de Raad van Beheer. Dit is een essentieel onderdeel van onze aanpak voor een duurzaam fokbeleid.
Cerebrale Ataxie
Cerebrale Ataxie is een neurologische aandoening. Deze ziekte wordt ook wel Cerebellar Cortical Degeneration of Neuronal Ceroid Lipofuscinosis (NCL) genoemd. De eerste symptomen van deze ziekte manifesteren zich bij lijders meestal tussen het derde en vijfde levensjaar. Slechts zelden eerder of later. Symptomen zijn evenwichtsstoornissen, moeizame verandering van richting, en het omvallen wanneer het hoofd (hevig) geschud wordt. Wanneer het voor de hond onmogelijk is geworden te lopen zonder daarbij herhaaldelijk om te vallen, moeten eigenaren vaak de moeilijke beslissing nemen de hond te euthanaseren. De klinische diagnose werd tot nog toe gerealiseerd door het uitsluiten van andere aandoeningen, en bevestigd middels een MRI (Magnetic Resonance Imaging). Wij laten echter een betrouwbare DNA test uitvoeren, eenvoudig te doen met een monsterafname uit de wang (Cytobrush®), uitvoerbaar op elke gewenste leeftijd nadat het dier is geïdentificeerd (middels chip). De uitslag van de test toont de genetische status van de hond aan en zal gedurende zijn/haar leven niet meer veranderen. Hier bij Parastone’S fokken we uitsluitend met honden, die getest zijn, en waarvan is aangetoond dat ze Ataxie vrij zijn (normaal homozygoot). Dit garandeert dat de ziekte zich dus niet kan ontwikkelen en dat er geen genetische afwijking wordt doorgegeven.
Het Karakter en de Tests bij onze American Staffordshire Terriers
Voordat de dekking plaats vindt testen wij uiteraard zowel de teef als de reu middels een gedragstest. Niet alleen omdat dit een verplichting is voor Nederlandse fokkers (Nederlandse regelgeving) maar voornamelijk omdat wij enige kijk willen hebben op het gedrag van een bepaald individu. Deze gedragstest is strikt conform het Centrale Fok Beleid (CFB), opgesteld door de Nederlandse Kennel Club (Raad van Beheer) en de Nederlandse Rasvereniging (A.S.T.C.H.). De uit te voeren test heet de M.A.G.-test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) en van alle deelnemende honden zal een officiële registratie en certificatie plaatsvinden.
Op de leeftijd van drie, vijf en zeven weken worden eveneens de pups onderworpen aan een gedragstest, bestaande uit diverse onderdelen. Het betreft hier het blootstellen van de pups aan diverse testjes om hun reacties te beoordelen op verschillende stimulaties. De testjes worden afgenomen in een willekeurige volgorde in een voor de pups vreemde omgeving door een persoon die de pups nog nooit eerder hebben gezien. Een tweede persoon maakt notities en evalueert de reacties van de pups op verschillende prikkelingen. Tegen de tijd dat onze pups zeven weken oud zijn hebben wij een goed zicht in hun gedragspatroon en karaktertrekken. Ondanks dat wij door intensief observeren een redelijke inschatting kunnen maken, wachten wij altijd de uitslag van alle tests af. Vanwege de mentale ontwikkelingen van de pups is een inschattingsfout niet ondenkbaar. Deze resultaten gebruiken wij om tenslotte voor de pups een passend tehuis te vinden en een ideale combinatie baas/hond te kunnen garanderen.
Na alles wat u reeds heeft kunnen lezen op deze site zijn wij ervan overtuigt dat u zich bewust bent van het feit, hoe belangrijk wij gedrag vinden. Toch willen wij graag nog een keer onder de aandacht brengen dat een hond die niet los in huis kan leven in harmonie met de gehele familie voor niemand enige waarde heeft.
Ons doel is om een stabiel, lief en gelukkig karakter te fokken zonder enige agressieve neigingen, zodat alle honden los in huis kunnen leven tezamen met kinderen, katten, andere honden en elk willekeurig ander levend wezen. Een stabiel karakter is een karakter dat alle situaties aan kan, hetzij een rennend en schreeuwend kind of een gebroken poot met alle bijbehorende pijn.
Stabiele karakters vinden hun basis in het genetische aspect alsmede in de mate van inprenting. Ze komen niet zomaar vanuit de omgeving, alhoewel opvoeding een grote rol speelt bij het conditioneren van een bepaalde reactie op een bepaalde prikkel. We streven ernaar een lief en teder karakter in iedere pup te weerspiegelen. Zonder enige uitzonderingen. Een hond met een super anatomische bouw die altijd de schoonheidswedstrijden wint, maar waarmee niet te leven valt, is iets waarmee wij niets te maken willen hebben.
Parastone’S wil graag van de gelegenheid gebruik maken om een woord van dank te richten aan de volgende personen:
Ten eerste aan onze kennel-handler Rudi Stiphout. Rudi brengt al jaren exclusief Parastone’S American Staffordshire Terriërs voor. Zijn kwaliteiten als handler zijn onmiskenbaar. Zo werd hij reeds in zijn jeugd verkozen tot Nederlands Kampioen Junior-Handling en mocht hij zowel Nederland als Monaco vertegenwoordigen op de Crufts. Indrukwekkende resultaten van formaat, maar wij waarderen Rudi zelf meer om zijn persoonlijkheid en omgang met onze honden. Rudi weet het beste uit onze Parastone’S honden te halen. Zijn liefde voor hen is groots, ook buiten de ring. Al onze honden voelen zich op hun gemak bij Rudi. Zij weten precies wat hij wil. Dit kenmerkt een echte handler in hart en nieren. In de loop der jaren is Rudi ook een echte vriend van ons geworden. Hij heeft ons door dik en dun gesteund. Dit alles maakt hem tot de beste handler die een kennel zich maar wensen kan. Bedankt Rudi voor jouw expertise en vriendschap.
Ten tweede willen wij Martijn van Lankveld bedanken voor het realiseren van deze website. Martijn heeft menige uurtjes en veel gezeur moeten doorstaan om deze site te maken en zo’n grandioze presentatie te geven van de Parastone’S Kennel. Bedankt Martijn, wij hopen dat je er ondanks het vele werk toch plezier aan hebt mogen beleven. Wij vinden het eindresultaat in ieder geval super.
Ten derde willen wij een dankwoord richten aan al die keurmeesters, zowel in de showring als binnen de gedragsbeoordeling, welke door de jaren heen onze Parastone’S AmStaff’s wisten te waarderen om hun kwaliteiten. Zij maakten het mede mogelijk dat onze passie uitgroeide tot het formaat waarop wij ons heden ten dagen zowel nationaal als internationaal profileren.
Als laatste gaat onze dank uit naar al die mensen die door de loop der jaren heen ons het vertrouwen hebben gegeven een passende AmStaff tot hun gezinssituatie toe te mogen voegen. Het is voor ons een genot te mogen zien hoe zowel mens als dier plezier beleven in hun samenhorigheid. Bedankt voor de liefde en zorg waarmee jullie onze Parastone’S AmStaff’s overladen. Jullie zijn echte ambassadeurs voor ons ras.
Ons verhaal begint in 1988 toen Paul besloot dat de tijd rijp was zijn droom te verwezenlijken: de aanschaf van zijn eigen American Staffordshire Terriër. Paul spendeerde vele avonden met het lezen van oude tijdschriften en boeken over de AmStaff. Patton’s Red Rock Skillet was zijn favoriet. Dit was het begin van zijn liefde voor het ras.
Paul traceerde een blauw gestroomd reutje (pup), waarvan de wortels lagen bij de White Rock bloedlijn. Zijn naam was “Burnie” en Paul besteedde al zijn tijd aan hem. Ze waren onafscheidelijk. Gedurende deze tijd werd Paul actief bij de Kynologen Club Roermond e.o. Burnie en Paul waren zeer actief op het gebied van Gehoorzaamheid en deden mee aan shows in Nederland en België, alwaar Burnie vaak een uitmuntende kwalificatie verkreeg. Na een tijdje traceerde Paul een gestroomd teefje (pup), waarvan de wortels ook bij de White Rock bloedlijn lagen. Haar naam was Donna. Burnie en Donna werden de beste maatjes.
Burnie’s gezondheid liet hem helaas in de steek en we moesten hem in 1991 laten inslapen op de veel te jonge leeftijd van nog maar 3 jaar. Toen Paul die middag terug keerde zat Donna op hem te wachten. Ze week niet meer van Paul’s zijde. Na enige tijd besloot Paul om een andere reu te traceren. Wederom koos hij voor de White Rock bloedlijn. Gringo was de naam van deze blue/fawn pup. Het bleek dat we alleen maar pech hadden met de reuen: Gringo moest op de leeftijd van 2 jaar worden ingeslapen vanwege kanker.
We deden enkele combinaties, maar waren niet tevreden met het karakter van de pups. Op dat moment besloten we opnieuw te beginnen, maar nu zouden we meer tijd spenderen aan de keuze van de bloedlijn. Precies drie jaar ging er over heen, voordat we onze definitieve keuze konden maken. Vanwege de uniformiteit bij de nakomelingen ging onze voorkeur uit naar de WoodForest bloedlijn. Type, gangwerk en karakter waren al aanwezig in deze lijn. Slechts een paar aspecten konden naar onze bescheiden mening worden verbeterd.
In 1996 arriveerden twee prachtige pups op Schiphol. Het waren een rood/wit reutje en teefje. De reu was WoodForest EZ Devilish Dragon (Clyde). De teef was WoodForest EZ Red Velvet Dragon (Demi). Ze behaalden geweldige resultaten, zowel op gebied van Gehoorzaamheid als tijdens shows. Clyde werd de jongste Club Winner in de geschiedenis van de AmStaff in Nederland. Ze hadden alles wat we ons konden wensen: een pralende gezondheid, een prachtig stabiel karakter, mooi type, harmonische bouw en een uitmuntend gangwerk.
Een jaar later vonden we de tijd rijp om te starten met een compleet fokprogramma. Hiervoor hadden we nog enkele honden nodig. Paul bezocht David en Marsha Wood in de U.S.A. Hij kwam terug met drie honden: WoodForest EZ Black Molly (Molly), Woodforest EZ Red Roc-N-Roll (Yankee) en WoodForest EZ Thunder Dragon (Billy). Nu was er nog één reu nodig voor ons fokprogramma. Paul traceerde een rood/witte WoodForest reu, welke geboren was in Kroatië. Ch. FlameWood’s Rainbow Dragon (Bimbo) bleek uiteindelijk in staat geschiedenis te schrijven. Deze honden zijn het fundament van ons ‘herboren’ lijnteelt fokbeleid, een fundament waar wij zeer trots op zijn.
Parastone’S American Staffordshire Terriërs groeien op met grootste zorg en in huiselijke kring, gebaseerd op het principe dat een pup die met veel liefde en begrip wordt opgevoed, onvoorwaardelijke liefde terug geeft aan zijn omgeving. Al onze honden leven binnenshuis, wij hebben géén kennelhonden. Ze leven allen in harmonie met elkaar, eten tezamen, slapen en spelen met elkaar. Er is hier geen plaats voor een onstabiel karakter of een onharmonische constructie in het Parastone’S fokbeleid. We zijn zeer trots op het feit dat we kwaliteit ‘s American Staffordshire Terriërs fokken. Zowel gefokt voor Behendigheid en Gehoorzaamheid als voor shows zijn de Parastone’S AmStaff’s onovertroffen in zowel hun uiterlijke schoonheid alsmede hun innerlijke schoonheid!
Heeft u een vraag, verzoek of opmerking?
Paul & Jenny Marks
Roermond | M: +31 653 841 555 |
Nederland | E: info[@]parastones.nl |